Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Beengedtek egy brit tévéstábot egy olasz kórházba

Félelmetes állapotok uralkodnak Olaszországban, a koronavírus-járvány egyik gócpontjának számító Bergamo legnagyobb és legfelszereltebb kórházában, a XXII. János pápa kórházban. Az intézménybe beengedték a Sky News stábját; a felvételeiken azt látni, hogy a folyosók és a szükségkórtermek is tele vannak súlyos betegekkel, akik folyamatos ellátásra és lélegeztetésre szorulnak.

Az orvosok és ápolók megfeszített erővel dolgoznak, de így is rendszeresen fájdalmas döntéseket kell hozniuk arról, hogy kit mentsenek meg. Amikor pedig a Sky riportere arról kérdezi a kórház sajtósát, hogy milyen kórteremben járnak éppen, azt a választ kapja: az valójában egy váróterem, csak már azt is át kellett alakítani, mert nincs hova tenniük a betegeket.

Az Index azt írja, a forgatócsoport nem véletlenül jutott be a leterhelt kórházba: a város kérte meg őket, hogy mutassák meg, milyen állapotok uralkodnak a koronavírus-járvány közepén, hogy a világ is láthassa, mi vár rájuk, mire kell készülni, mit kell még időben, minden lehető eszközzel megelőzni. Az orvosok azt üzenik,

mindenhol erre készüljenek, és tegyenek meg mindent azért, hogy lassítsák a járvány terjedését.