Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Katonákat küldenek az utcákra, a fontos magyar vállalatoknál is „irányító csoportok” fognak parádézni

Csütörtök reggel az érintett vállalatoknál honvédelmi irányító csoportok jelennek meg – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1 propagandaadón.

Benkő arról is magyarázott, hogy péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon.

A honvédelmi miniszter szerint „néhány száz” olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, hogy ott a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort. Elmondta, eddig 140 vállalatot választottak ki, ahol nyomon követik és koordinálják a munkát.

Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki, akiknek a feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása! Erről az érintett vezérigazgatóknak tájékoztató levelet küldött – közölte.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat – közölte Benkő.