Bűnügy

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Külföld

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba Romániában

Túlhajszoltak és egyre kevesebben vannak a kereskedelmi dolgozók

Koronavírus - Élelmiszervásárlás mennyiségi korlátozása
A koronavírus-járvány idejére a folyamatos ellátás érdekében hozott mennyiségi korlátozásokat ismertető plakát egy élelmiszerüzlet bejáratában Nyíregyházán 2020. március 18-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Szabályozást kérnek a kereskedelmi dolgozók, mert túlhajszoltak és egyre kevesebben vannak a koronavírus-járvány miatt – írta a Magyar Nemzet szerdán.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, hogy már több mint két hete nem csitul a vásárlási láz:

a veszélyhelyzet kihirdetése óta naponta elérik az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét.

Közölte, hogy a kormányzati figyelmeztetések ellenére záróráig több ezer vevő fordul meg a nagy egységekben, a boltok pedig potenciális gócpontokká válhatnak a vírusfertőzés szempontjából. Az iparcikküzletek délutáni bezárásának bejelentése óta ráadásul azokat az áruházakat is többen keresik fel, amelyek működése változatlan marad – mondta.

A szakszervezeti elnök úgy vélekedett, hogy szükséges a teljes nyitvatartási idő a napi fogyasztási cikkeket kínáló üzletekben, viszont a kiszolgálásban folyamatosan részt vevő, a nagy tömegek látogatása miatt a vírusfertőzésnek kitett munkavállalóknak is kell a védelem.

Bubenkó szerint azért, hogy fennmaradjon az ellátási lánc biztonsága, átmenetileg szabályozni lehetne az élelmiszert kínáló üzletek látogatásának körülményeit,

de idővel arra is szükség lehet, hogy meghatározzák: egy alkalommal legfeljebb hány terméket szabad megvásárolni.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy két hete kezdődött a forgalom felfutása, és a dolgozóknak ma már nagyobb árutömeget kell mozgatniuk, mint az ünnepek előtti időszakban. Az érintettek nehéz fizikai munkát végeznek, a feladat sokkal több, mint valaha volt – mondta.

Miután hétfőn bejelentették, hogy 15 órakor bezárják az iparcikküzleteket, a vevők ismét megrohamozták a boltokat. Az internetes vásárlási szokások is megváltoztak, az élelmiszerek rendelésekor például nagyon megnőtt a kosárérték, és a leadott igénylések száma többszöröse a korábbinak – mondta Vámos György a lapnak.

Ez is érdekelhet:
Padlón a forint, itt a 350 forintos euró

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Rusvai nem bír leállni: visszatérhet a maszkviselés, és azt is kiszámolta, hogy jön a hét évente esedékes Komoly Influenzajárvány

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Koronavírus: megugrott az elhunytak száma, 12 636 új fertőzött az elmúlt hét mérlege

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Fertőzéshullámot indított az Oktoberfest Münchenben

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén