Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Szijjártó Péter Moszkvában tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Moszkvában 2020. március 18-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Moszkvában 2020. március 18-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Idén további 2,2 milliárd köbméternyi földgázt vásárol Magyarország a Gazpromtól, ezáltal az ország gázellátása erre az évre teljes mértékben megoldódott – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel szerdán Moszkvában közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a jövő esztendőre nézve is már másfél milliárd köbméter földgáz szállításáról van a felek között megállapodás. Hozzátette, hogy megkezdődnek a tárgyalások e mennyiség 4,2 milliárd köbméterre történő növeléséről.

Hangsúlyozta, Magyarország érdekelt abban, hogy déli irányból, a Török Áramlat vezetéken is gázt tudjon vásárolni, lehetőleg már a jövő év végétől. Ehhez első lépésként a magyar fél megkezdi egy 15 kilométeres vezetékszakasz építését a szerb-magyar határtól a nemzeti vezetékrendszeréig, amely első lépésben 6 milliárd köbméternyi gáz beszállítását teszi majd lehetővé évente.