Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Durva rekord: majdnem 500-an haltak meg az elmúlt egy napban Olaszországban a koronavírustól

Az utóbbi huszonnégy órában az eddigi legmagasabb halálozási adatnak számító 475-tel 2978-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság szerda esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint négyezerrel 35 713-ra nőtt.

A gyógyultak száma egy nap alatt több mint ezerrel 4025-re nőtt.

A fertőzöttek száma 2648-cal emelkedett, ez kevesebb a keddi több mint 2900-nál, de több a hétfőn mért adatnál.

A halottakat és gyógyultakat nem számítva, a jelenlegi 28710 betegből valamivel több mint 12 ezer tartózkodik házi karanténban, a többi kórházi kezelésre szorul, több mint kétezren intenzív osztályon.

A legtöbb beteget, több mint 17 ezret számláló Lombardiában az egészségügyi ellátórendszer megközelítette a húszezres felső határt. „A járvány elleni háborút a díványon maradva nyerjük meg!” – szólított fel otthon maradásra Giulio Gallera lombardiai jóléti tanácsos.

Nagy-Britanniában sem jó a helyzet

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) délutáni bejelentése szerint az előző 24 órában 32 ember halt meg a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésben, valamennyien Angliában. Az Egyesült Királyság egészében így eddig összesen 104 halottja van a járványnak, közülük 99-en Angliában haltak bele a betegségbe.

A tájékoztatás szerint a legfiatalabb halálos áldozat 45, a legidősebb 94 éves volt, és mindegyikük krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt.

A brit egészségügyi minisztérium friss adatai alapján az Egyesült Királyságban szerdáig 56 221 szűrést végeztek, és ezek eredményei között 2626 pozitív leletet azonosítottak, vagyis ennyi páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 676-tal emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma;

ez eddig a legnagyobb napi növekedés.

Boris Johnson miniszterelnök már a hét elején tartott sajtóértekezletén kijelentette: a brit kormány tudományos tanácsadó testületének megítélése szerint Nagy-Britannia közelít ahhoz a szakaszhoz, amikor a megbetegedések számát jelző görbe gyors emelkedésnek indul.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz