Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Tisztifőorvos: A következő napokban a több száz új fertőzött lehet

Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátorban 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátorban 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A következő napokban több száz új koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon – közölte az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: továbbra is terjed a vírus, annak mértéke megfelel annak, amire számítottak. A következő napokban ezért megtöbbszöröződhet a fertőzések száma. Egy ember általában két-három másiknak adja át a fertőzést – tette hozzá.

Sikeresen izolálták a koronavírust

Az országos tisztifőorvos azt is közölte, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először.

Ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására – mondta. A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.