Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos

Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én.
Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A világszerte zuhanórepülésben lévő tőzsdék Magyarországon is éreztetik hatásukat, a járvány miatti negatív hangulatot Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt. nevű holdingcége is megsínyli – írja a Forbes magyarországi kiadása. Mészáros vagyonát a forint gyengélkedése is tovább csökkentette.

Az amerikai Forbes valós idejű vagyonkimutatása szerint Mészáros Lőrinc már nem számít dollármilliárdosnak. Orbán Viktor strómanja gyerekkori barátja

januárban még 407,7 milliárd forint értékű vagyon fölött rendelkezett, ez a fentiek miatt mostanra 290 milliárdra apadt.

A Forbes megjegyzi, Mészáros Lőrinc eddig 117 milliárd forintot bukott a koronavírus-járvány miatt, és újra Csányi Sándor OTP-vezér a leggazdagabb magyar a valós idejű amerikai adatok alapján (Az OTP részvényei is estek, Csányinak azonban nincs akkora része tőzsdén jegyzett cégekben, mint Mészárosnak.) Az ő vagyonát jelenleg 1,2 milliárd dollárra teszik (átszámítva 363,2 milliárd forint), így az OTP-vezér januárhoz képest egyelőre csak 5 milliárdos visszaesést könyvelhet el.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek