Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Koronavírus: Bezárják a játszótereket Budapesten

Lakat az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezárt budavári Mátyás király játszótér kapuján 2020. március 16-án.
Lakat az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezárt budavári Mátyás király játszótér kapuján 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bezárják a budapesti játszótereket a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester keddi online sajtótájékoztatóján.

A fővárosi operatív törzs ülését követően Karácsony a Facebook-oldalán közvetített élő videoközvetítésben elmondta: az összes – zárható – fővárosi játszóteret lezárják, mert az ottani játékok lehetőséget biztosítanak a vírus terjedésére. Kérte, hogy a gyerekeket ne vigyék a játszóterekre.

A főpolgármester közölte azt is: a kerületekkel közös álláspontot képviselve a parkolást nem teszik ingyenessé, mert az rossz döntés lenne a járvánnyal szembeni védekezés szempontjából. Hiába van ugyanis kevesebb autó az utakon, a parkolóhelyeken ugyanannyi van, vagy akár több is a szokottnál – magyarázta, hozzátéve: a lépéssel valódi káosz teremtődne, nem lenne lehetőség arra, hogy a közterületeket csak rövidebb ideig használják parkolásra, és ezzel nehezítenék az egészségi szolgáltatókat, valamint a közrendet fenntartók munkáját.

Ugyanakkor mérlegelik, hogy az egészségügyben vagy más, most különösen fontos közérdeket szolgáló dolgozóknak ingyenes parkolást biztosítsanak – tette hozzá.