Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Karanténba került több mint egy tucat egészségügyi dolgozó az Uzsokiban

Úgy tudni, napokig megfelelő védőfelszerelés nélkül kezeltek egy teszteletlen koronás beteget.

Az Uzsoki Utcai Kórház főépülete.
Az Uzsoki Utcai Kórház főépülete. Fotó: Wikipédia/VinceB

„Nem volt rajtunk megfelelő védőfelszerelés, ezt írták a karantént elrendelő határozatra is. Mondjuk nem is nagyon lehetett volna, abból alig van”

ezt mondta a 444-nek egy egészségügyi dolgozó, aki társaival az Uzsoki utcai kórházban jelenleg is karanténban van, miután egy később koronavírusosnak bizonyult beteget védőfelszerelés nélkül kezeltek. Mindez azért történhetett meg, mert múlt szerdán, amikor felvették, a beteg még „nem felelt meg” az akkor hatályos „esetdefiníciónak”, ezért nem tesztelték, nem derült ki róla, hogy fertőzhet.

A karanténban lévő egészségügyis azt is elmondta, hogy az Uzsoki kórház – miután pénteken kiderült, hogy vírusos a beteg – nagyon gyorsan és jól járt el. Azokat az egészségügyi dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a beteggel, és bent voltak, amikor pénteken megjött a teszt eredménye, azonnal elkülönítették, a többieket visszahívták, és azóta is kifejezetten jó körülmények között tartják őket elzárva – olvasható a cikkben.

„Engem, és szerintem mindenkit, aki itt van, mélységesen felháborít, hogy a koronás beteggel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókat nem tesztelik, ha nincsenek tüneteik, Pintér Sándor belügyminisztert viszont azonnal

– üzente az érintett a karanténból.

A 444 úgy tudja, több mint egy tucat egészségügyi dolgozó került karanténba az eset miatt, akik normális védőfelszerelés nélkül kerültek kapcsolatba a beteggel. A karanténba kerültek fele orvos, a másik fele ápoló.

Más forrás arról is beszélt a lapnak, hogy a dolgozókon kívül 7 beteget – akik együtt feküdtek az intenzíven az azonosítatlan koronavírusos beteggel –, letesztelték, de az ő eredményükről nem tudott beszámolni.