Tüdőgyulladásban halt meg Budapesten egy koronavírusos beteg anyja

Február 29-én életmentő műtétet hajtottak végre a budapesti Szent Imre kórházban egy idős nőn, aki négy hónap múlva ünnepelte volna a századik születésnapját – tudta meg a 444.hu.

A lap azt írja, a nő hozzátartozóit arról tájékoztatták, hogy a műtét jól sikerült, és a beteget egy-két napon belül hazaengedik, végül azonban nem így történt: az idős asszony belázasodott, majd tüdőgyulladása lett, és szerda estére elhunyt. A látogatási tilalom miatt a család csak telefonon kapott tájékoztatást.

Az elhunyt beteg lánya, aki addig rendszeresen látogatta anyját a kórházban, még azon a hétfőn szintén belázasodott. Úgy tudni, bár kétszer is járt a háziorvosánál, mindkétszer azt mondták neki, hogy csak influenzás. Csütörtök éjszaka viszont annyira rosszul lett, hogy őt is a Szent Imre kórházba vitték, ahol először azt hitték, hogy agyvérzést kapott. Később ezt kizárták, azt viszont megállapították, hogy

súlyos tüdőgyulladása van, és a koronavírus-tesztje is pozitív lett.

A nő elhunyt édesanyján nem végeztek koronavírus-tesztet, zárójelentés még nincs, így nem tudni, hogy ő is fertőzött volt-e. A 444.hu megjegyzi, a protokoll szerint nem is lehetett volna tesztelni őt, mert nem merült fel, hogy más koronavírusossal kapcsolatba kerülhetett. Ez a lánya esetében sem merült fel.

A lap cikke azt fejtegeti, hogy mivel az elhunyt asszony közel két hétig volt kórházban, és a koronavírus-fertőzés lappangási ideje is nagyjából ennyi, nem kizárt, hogy a beteg a kórházban kaphatta el a fertőzést.

Kapcsolódó hírek