Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Budapesten és számos nagyvárosban bezárnak az óvodák, bölcsődék

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

A szombaton megjelent kormányrendelet szerint az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról, működéséről a koronavírus-veszélyhelyzetre való tekintettel. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján ennek kapcsán arról beszélt,

lehetőleg az óvodáskorú gyermekek is maradjanak otthon, felügyeletüket kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolják.

A hétfőtől életbe lépő iskolabezárásokról elmondta: fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak, és részt vegyenek a digitális oktatásban. Hozzátette, hogy az iskolákban és az óvodákban is lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni.

Ahol már döntöttek

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte, hogy hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék a koronavírus-járvány miatt. Minden kerületben biztosítanak ügyeleti rendszert, ennek megszervezését a kerületek végzik.

Bezárás mellett döntött Debrecen is, de szükség esetén jövő péntekig még minden bölcsőde és óvoda vállalja az oda járó gyermekek további felügyeletét. Ezt követően viszont csak a kijelölt intézményekbe vihetik őket a szülők, ha nem tudják az elhelyezésüket megoldani.

Veszprémben is bezárnak az önkormányzati bölcsődék és óvodák, ám keddig még ügyelnek, vagyis a jövő hét első két napján tudják fogadni a gyermekeket.

Zalaegerszegen hétfőn, kedden és szerdán tartanak ügyeletet az intézmények, de csütörtöktől minden szülőnek meg kell oldania gyermeke felügyeletét.

Nagykanizsán a rendkívüli szünet mellett gondoskodnak az ügyeletről is azok érdekében, akik nem tudják elhelyezni a gyermekeiket.

Nyíregyháza önkormányzata arról rendelkezett, hogy a rendkívüli szünet alatt az óvodákban és bölcsődékben biztosítani kell az ügyeletet. Az intézményekben gondoskodni kell az igénylők étkeztetéséről is.

Mohács határozatlan idejű bezárást hirdetett ki hétfőtől. Az óvodások és bölcsődések elhelyezéséről azt követően döntenek, hogy fölmérik az érintett szülők igényeit.

Dunakeszi a zárva tartással együtt közölte azt is, hogy az óvodákban és bölcsődékben megszervezik az ügyeletet. Fogadni viszont csak akkor tudják a gyermekeket, ha nem mutatnak légúti megbetegedésre utaló tüneteket és sem ők, sem közeli hozzátartozójuk nem járt külföldön 2 héten belül.

Hétfőtől Székesfehérváron legalább egy hétig ügyeleti rendszerben működnek az óvodák és bölcsődék. Az intézmények továbbra is fogadják az egészséges gyermekeket, de a szülőket arra kérik, hogy lehetőség szerint gondoskodjanak az otthoni felügyeletről.

A bölcsődéket és óvodákat Kaposváron is bezárják. A döntéssel az önkormányzati, az egyházi és a magánintézmények vezetői is egyetértettek. A város vezetése gondoskodik mind a gyermekek felügyeletéről, mind az iskolások étkeztetéséről.

Eger önkormányzata később dönt arról, hogy a helyi bölcsődések és óvodások számára hol biztosít felügyeletet. A polgármesteri hivatal korlátozottan fog működni, a helyieket pedig arra kérik, hogy csak halaszthatatlan ügy miatt keressék fel az intézményt.

Gyöngyösön az intézményvezetők, a gyermekgondozók és az óvónők minden szülőt telefonon értesítenek a bölcsőde- és óvodabezárásokról.

Hódmezővásárhely is döntött az intézmények bezárásáról döntött, de a helyi gyermekek számára kiscsoportos felügyeletet biztosítanak.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Törley Katalin: Lökdöstek, megütöttek, lekurváztak Orbán rajongói március 15-én