Kiürítik egy irodaház több emeletét Budapesten a koronavírus miatt

Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt.
Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kiürítik a Budapest IX. kerületében található Haller Gardens irodaház több emeletét, mert az ott székelő UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje – tudta meg az Index.

Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója megerősítette a lap értesüléseit, mint közölte, a cég egyik dolgozója rosszullétet jelentett, miután visszatért egy külföldi magánutazásról. Az orvosi vizsgálatok kimutatták szervezetében a koronavírust.

Az Index úgy tudja, a fertőzött munkatárs

nem a súlyosan fertőzött országok egyikében, és nem is Európában járt.

Hazautazása után bement dolgozni, egy-két nappal később megbetegedett, ekkor hazaküldték – írják. A háziorvosa küldte el koronavírus-tesztre, ez a múlt éjjel lett pozitív. A beteg jól van, otthoni karanténban tartózkodik.

Az épület üzemeltetője az MTI-vel azt közölte, azonnal elrendelte az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítést, és a bérlőknek is javasolja a hasonló intézkedések végrehajtását.

Kapcsolódó hírek