Koronavírus: Lengyelországban is felfüggesztik az iskolai oktatást

Fertőtlenítés végeznek az erdélyi Csíkszereda bölcsődéjében 2020. március 11-én.
Fertőtlenítés végeznek az erdélyi Csíkszereda bölcsődéjében 2020. március 11-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A Covid-19-fertőzés terjedését megelőző intézkedésként Lengyelországban felfüggesztik az iskolai oktatást – jelentette be Mateusz Morawiecki kormányfő a koronavírus-helyzet kezelésére létrehozott válságstáb szerdai tanácskozása után.

Mivel elemzések szerint a vírus terjedni fog, határozott óvintézkedésekre van szükség – mondta Morawiecki. A döntés értelmében március 16-tól, hétfőtől

két hétig ideiglenesen bezárják az összes óvodát, általános és középiskolát, valamint a felsőoktatási intézményeket is.

A kormányfő azt kérte, hogy az óvodás és iskolás gyerekek lehetőleg már csütörtökön maradjanak otthon. Aznap és pénteken még nyitva lesznek az iskolák azok számára, akiknek a szülei nem tudják azonnal megoldani a kiskorú gyerekek felügyeletét.

Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter beszámolt arról, hogy keddtől szerda reggelig három újabb esettel 25-re nőtt a lengyelországi fertőzöttek száma.

Csehországban már mától meghatározatlan időre felfüggesztették az oktatást az általános- és közép-iskolákban, Romániában szintén szerdától nincs tanítás valamennyi óvodában és iskolában, a madridi autonóm közösség területén ugyancsak bezártak az oktatási intézmények, Olaszországban pedig már március elején meghozták a döntést.

Kapcsolódó hírek