Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszavazták, hogy Dézsi Csaba András praktizálhasson is a polgármestersége mellett

Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere.
Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere. Fotó: dezsicsabaandras.hu

„A nagyobb városok polgármesterei ezentúl végezhetnek egészségügyi tevékenységet” – ilyen abszurd már annak az MTI tudósításnak a címe is, mely arról szól, hogy az Országgyűlés fideszes többsége kedden megszavazta a Dézsi Csaba András győri polgármester álláshalmozására kitalált törvénymódosítást.

Az erről szóló, az önkormányzati törvényt módosító javaslatot – amelyet kormánypárti képviselők, Gulyás Gergely (Fidesz), Böröcz László (Fidesz), Bajkai István (Fidesz) és Nacsa Lőrinc (KDNP) terjesztettek elő – 133 igen szavazattal, 56 nem ellenében fogadta el a parlament.

Eszerint változik a háromezernél több lakosú települések főállású polgármestereire vonatkozó összeférhetetlenségi szabályozás, így ők – az alapellátás kivételével – a jövőben létesíthetnek egészségügyi tevékenységre irányuló jogviszonyt.

Hogy a háromezer főnél kevesebb lakosú polgármesterek miért nem praktizálhatnak ugyanilyen alapon, az legalább akkora rejtély, mint hogy miért van szükség még egyáltalán törvényekre: miért nem intézhető el minden felmerülő fideszes probléma annyival, hogy „csak”?