Rendesen havazik a Pilisben

Behavazott út Pilisszentkereszt felé 2020. március 6-án.
Behavazott út Pilisszentkereszt felé 2020. március 6-án. Fotó: Facebook/IdőFórum/Kiss Kevin

A MetNet osztott meg a Facebook-oldalán egy videót, mely szerint igencsak télies az időjárás jelenleg a Pilisben. A felvétel délelőtt készült Dobogókő közelében:

Az Északi-középhegység egyes részein és a Visegrádi-hegység csúcsain havas eső, a magasabban fekvő tájakon (például Kékestetőn) hó hullott. Megjegyzik,

pénteken többfelé jelentős mennyiségű csapadék (5-15 milliméter) várható.

Napközben egyre inkább a magasabb hegycsúcsokra korlátozódik a havas eső, havazás, estétől aztán egyre többfelé képződhetnek ködfoltok az országban, amelyek szombaton napközben mindenütt megszűnnek.

Szombaton keleten várható további eső, máshol szárazabb lesz az idő, időnként kisüthet a nap. Nyugaton, délnyugaton kialakulhat egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg kialakulhat, kelet, északkelet kivételével élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, 7-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran megnövekedhet a felhőzet, de a szakemberek szerint azért van esély némi napsütésre. Keleten, délkeleten egy-egy futózápor alakulhat ki, a szél élénk, helyenként viharos lesz. A délutáni órákban 6-11 fok várható.

Kapcsolódó hírek