Már négy koronavírus-fertőzött van Magyarországon

Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon – olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon. A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Mindketten már a Szent László Kórházban vannak.

A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt „haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás” is – áll a honlapon. Az új fertőzött pontos állapotáról és az esethez kapcsolódó egyéb járványügyi intézkedésekről később adnak tájékoztatást.

Korábban, a két iráni diák után harmadikként egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírustesztje lett pozitív. A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

A koronavirus.gov.hu oldal jelenlegi adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán, és eddig 259 mintavétel történt.

Kapcsolódó hírek