Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Balhé volt a sopronkőhidai börtönben, meghalt egy rab

Öngyilkosságot követett el egy 30 éves fogvatartott férfi csütörtökön a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik zárkájában – közölte honlapján a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Mint írták, a személyzet az észlelést követően azonnal megkezdte a rab újraélesztést, amit később a kiérkező mentők vettek át, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére az elítélt életét már nem sikerült megmenteni. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta. Az intézet vezetése a szükséges intézkedéseket megtette.

Köpködött, rugdosott

Az Index úgy tudja, egy afgán férfiről van szó, aki halála előtt összeverekedett egy másik fogvatartottal. A BVOP a lapnak elismerte, hogy a férfi csütörtökön a séta során összetűzésbe került egy rabtársával. A börtön munkatársai látták a balhét, és intézkedtek. Azt is közölték:

„Az érintett fogvatartott a többszöri felszólítás ellenére az együttműködést mindvégig megtagadta, az intézkedés során az egyik kollégánkat leköpte és fenyegető mozdulatokat tett felé, majd a másik felügyelőt lábszáron rúgta miközben hangosan szidalmazta őket.”

Hozzátették, az eset során a személyi állomány tagja 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a fogvatartott az intézkedés során nem sérült meg.

A férfit ezután egyszemélyes biztonsági elkülönítőbe tették, itt végzett magával. A BVOP hangsúlyozta, csökkenő tendenciát mutat a börtönben elkövetett öngyilkosságok száma, 2018-ban 6, míg 2019-ben 4 ember vetett véget életének önkezével a rácsok mögött.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Szörnyű tragédia történt Demecserben

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit