Balhé volt a sopronkőhidai börtönben, meghalt egy rab

Öngyilkosságot követett el egy 30 éves fogvatartott férfi csütörtökön a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik zárkájában – közölte honlapján a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Mint írták, a személyzet az észlelést követően azonnal megkezdte a rab újraélesztést, amit később a kiérkező mentők vettek át, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére az elítélt életét már nem sikerült megmenteni. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta. Az intézet vezetése a szükséges intézkedéseket megtette.

Köpködött, rugdosott

Az Index úgy tudja, egy afgán férfiről van szó, aki halála előtt összeverekedett egy másik fogvatartottal. A BVOP a lapnak elismerte, hogy a férfi csütörtökön a séta során összetűzésbe került egy rabtársával. A börtön munkatársai látták a balhét, és intézkedtek. Azt is közölték:

„Az érintett fogvatartott a többszöri felszólítás ellenére az együttműködést mindvégig megtagadta, az intézkedés során az egyik kollégánkat leköpte és fenyegető mozdulatokat tett felé, majd a másik felügyelőt lábszáron rúgta miközben hangosan szidalmazta őket.”

Hozzátették, az eset során a személyi állomány tagja 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a fogvatartott az intézkedés során nem sérült meg.

A férfit ezután egyszemélyes biztonsági elkülönítőbe tették, itt végzett magával. A BVOP hangsúlyozta, csökkenő tendenciát mutat a börtönben elkövetett öngyilkosságok száma, 2018-ban 6, míg 2019-ben 4 ember vetett véget életének önkezével a rácsok mögött.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Kapcsolódó hírek