Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Koronavírus: egészségügyi csomagot kaptak a MÁV nemzetközi vonatain dolgozók

1600 darab, orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmazó egészségügyi egységcsomagot osztott ki a MÁV-Start a nemzetközi járatokon dolgozó jegyvizsgálóinak és utaskísérőinek – közölte a MÁV Zrt hétfőn.

Mint írják, a jegyvizsgálók már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt, de a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő csaknem ötszáz vasutasnak kiosztották az egészségügyi egységcsomagokat is.

Ezek egyebek mellett orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmaznak.

A vasúttársaság emellett állítása szerint naponta többször végeztet tisztítást, ennek során fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, és vécéket is.

Hozzáteszik, a MÁV-Start a koronavírus-járvány okán még szigorúbban ellenőrzi a takarítást. A kocsik tisztítására fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatokon a folyékonyszappan-adagolókat fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A Railjeteken ugyanakkor már az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést.

Tudatták azt is, hogy a vasutasok, kiemelten a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítők részletes tájékoztatót kaptak a koronavírusról, a terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról, a szájmaszk használatáról. A hét második felében pedig olyan plakátokat helyeznek ki a MÁV-Start nemzetközi kocsijain, amelyek az alapos, hatékony kézmosás módját ismertetik.