Érkezik a tavasz, a jövő héten helyenként már 20 fok is lehet

Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis) virágzik Salgótarján közelében 2020. február 27-én. A Magyarországon védett növény természetvédelmi értéke tízezer forint.
Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis) virágzik Salgótarján közelében 2020. február 27-én. A Magyarországon védett növény természetvédelmi értéke tízezer forint. Fotó: MTI/Komka Péter

Egy napig tartott a február végi tél, a jövő héten ismét a sokévi átlagnál jóval melegebb időre van kilátás – írja az Időkép előrejelzése.

A szakemberek szerint az enyhülés szombaton kezdődik, egy erős délies áramlat hatására nyugaton már ma is 12-13 fokot mutathatnak a hőmérők, míg északkeleten még csak 5-7 fokot. Csapadék nem várható.

Vasárnap, a meteorológiai tavasz első napján 9-15 fokos csúcshőmérsékletre, de egyre több felhőre, délután nyugat felől egyre nagyobb területen esős időre van kilátás.

Hétfőn szórványosan záporok továbbra is előfordulhatnak, délutánra 10-18 fokig melegszik a levegő. Az ország déli részén lesz melegebb.

Kedden egy hullámzó hidegfront helyeződhet fölénk, és okozhat többfelé esőt, záporokat, néhol akár-egy-egy zivatart. Nyugaton 10 fok alatt maradhatnak a maximumok,

a délkeleti országrészben viszont délután akár 18-20 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Kapcsolódó hírek