Szélvihar, zivatar és havazás miatt is figyelmeztetést adtak ki péntekre

Szeszélyes időjárással ér véget a február: a legfrissebb előrejelzés szerint pénteken szélviharra, havazásra és zivatarokra is számítani kell, és a március első napja is csapadékosnak ígérkezik – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző, emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.

figyelmeztetes_zivatar

Forrás: met.hu

Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő, a Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódhat a légmozgás.

Az erős szél miatt első- és másodfokú veszélyjelzést is kiadtak több megyére péntekre:

figyelmeztetes_szellokes

Forrás: met.hu

A várható havazás miatt három északkeleti megyére adtak ki veszélyjelzést:

figyelmeztetes_havazas

Forrás: met.hu

A meteorológusok szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton, a tél utolsó napján a szakemberek szerint már napsütéses lesz az idő. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1, napközben plusz 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, március elsején sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. Helyenként megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7, a maximum 5 és 12 fok között valószínű.

Kapcsolódó hírek