Pécsi diákok vonultak karanténba a koronavírus miatt

Három érettségi előtt álló pécsi diák önkéntes karanténba vonult, miután a hétvégén Milánóban jártak, néhány kilométerre a koronavírus miatt lezárt területtől.

A Pécsi Újság cikke szerint a diákok tünetmentesek, nincs semmiféle panaszuk, de úgy határoztak, hogy két hétig nem mennek a társaik közé. Még a családtagjaikkal sem érintkeznek személyesen, a szülők a lakás ajtaja előtt hagyják nekik az enni- és innivalót.

A lap úgy tudja, a három tanulón túl ugyanebből a középiskolából egy negyedik, alsóbb évfolyamos diák is Olaszországban járt, ezért ő is az önkéntes karantén mellett döntött.

A szülők keresték a pécsi infektológiát, ahol azt a választ kapták, hogy mivel tünetmentesek a diákok, nincs tennivalójuk. Amennyiben mégis panaszuk lesz, a budapesti Szent László kórházat keressék – tanácsolták nekik.

A PécsMa eközben arról számolt be, hogy a pécsi Koch Valéria Középiskola diákjai a vesztegzár alá helyezett olasz régióba indultak volna a hétvégén diákcserére, de a kialakult helyzet miatt lemondták a kirándulást.

Kapcsolódó hírek