Koronavírusos beteget találtak két Wizz Air járaton

Koronavírusos beteget találtak a Wizz Air két nemzetközi járatán is: a hvg.hu azt írja, egy Olaszország és Románia között oda-vissza utazó olasz férfi fertőződött meg, akiről csak Olaszországban derült ki, hogy beteg.

A román külügy azt közölte, hogy a beteg egy 71 éves olasz férfi, aki a W63762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába tartó, majd a W63761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járaton utazott. Visszatérte után Olaszországban diagnosztizálták nála a fertőzést, a fapados légitársaságot ezután a hatóságok értesítették.

A Wizz Air tájékoztatása szerint a cég kapcsolatban áll az egészségügyi hatóságokkal és követik azok iránymutatásait. Megjegyezték, a társaság karbantartó- és földi kiszolgáló személyzete jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli az eseteket. Az érintett repülőgépet azonnali hatállyal kivonták a közlekedésből, és fertőtlenítik, mielőtt újra forgalomba állítják. A Bolognából Craiovába közlekedő járathoz másik repülőgépet biztosítottak.

Azt nem tudni, hogy az érintett gép később megfordult-e Magyarországon is, illetve, hogy a járatokon utazók közül történt-e további megbetegedés.

Ezek is érdekelhetnek