Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Politikus: a koronavírust nem szabad politikai hangulatkeltésre használni

A koronavírus komoly dolog, nem szabad politikai hangulatkeltésre használni

– mesélte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 propagandacsatorna hétfő esti műsorában annak kapcsán, hogy hétfőn a Jobbik és a DK is megnyilvánult a témában, ami „komolyan vehetetlen, viszont rendkívül kártékony”.

Menczer úgy tudja, a magyar kormány mindent megtesz, hogy az emberek biztonságban tudhassák magukat. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, járványhelyzetről van szó, amelyben senki nem tudja mit hoz a holnap.

Elmondta: a Japán mellett korábban karanténba helyezett hajón három magyar volt. Azért maradtak ott, mert májusig szól a munkaszerződésük. A japán hatóságok hétfőn közölték, hogy egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett. Ő is jól van, nem köhög, láztalan – magyarázta Menczer.

Olaszország kapcsán az államtitkár arról beszélt, hogy jelenleg két tartomány – Lombardia és Veneto – 11 települését érintően van karantén. Mindenkitől azt kérte, hogy az érintett területekre csak akkor utazzanak, ha halaszthatatlan. Emellett azt kérte, minden olaszországi utazást fontoljanak meg az emberek.