Egy magyar kamionsofőrt is karanténba zárnak Budapesten koronavírus-gyanúval

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek.
Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek. Fotó: MTI/Nemes János

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten a koronavírus esetleges gyanúja miatt – erről Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszélt kedden. Úgy tudni,

egy magyar kamionsofőrről van szó, aki Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát. A sofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja.

Menczer arról is beszélt, hogy vannak magyarok abban a tenerifei szállodakomplexumban, melyet a koronavírus miatt vontak karantén alá. Erről a helyszínen Magyarország tiszteletbeli konzulja értesült nem hivatalos forrásból, de velük kapcsolatban az államtitkár egyebet nem mondott.

A kanári-szigeteki szállodakomplexumban, amelyben mintegy ezer ember tartózkodik, egy olasz vendégnél diagnosztizálták a koronavírust.

Kapcsolódó hírek