Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kenyérsütővel próbált fűteni egy borsodi nő, meghalt az ötéves gyereke

Miután nem volt pénze gázra, az asszony úgy gondolta, máshogy csinál meleget.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy negyvenhárom éves nő ellen, aki

kenyérsütővel próbálta fűteni gyermeke szobáját, azonban tűz ütött ki, meghalt az ötéves csemete.

Az ügyészség közlése szerint a nő négy kiskorú gyermekével és édesanyjával élt együtt egy miskolci családi házban. A házat gázkazánnal fűtötték, de mivel rossz anyagi helyzetben voltak, a gázért feltöltő kártyával fizettek. 2019 február végén a kártyáról elfogyott a pénz, a hideg téli idő miatt pedig a nő úgy döntött, máshogy fogja megoldani a szobák fűtését.

A tragédia idején csak a nő, az anyja és a legkisebb gyermek volt otthon, a másik három gyerek az apjuknál töltötte a hétvégét. Az anya az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg a fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától mindössze öt centiméterre, a laminált padlóra tett. Bekapcsolta, a sütő részét felnyitotta, hogy a meleg azon keresztül áramoljon kifelé. Gyermekét lefektette, majd kiment a szobából. Hajnalban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult.

A tüzet először a nő vette észre, és megpróbálta kimenteni gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába. Mivel a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermekszobában alvó ötéves gyermek felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki,

szénmonoxid-mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen meghalt.

A tüzet végül a kiérkező tűzoltók fékezték meg.

A vádirat szerint a kenyérsütőgép nem rendeltetésszerű használata következtében keletkezett a tűz. Mint az ügyészség írta, a nő a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert „elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést”. Az ügyészség az anyával szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten