Félreértette a parlamenti közvetítést, vascsövekkel verte össze a polgármestert egy férfi Hevesben

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy Heves megyei községben hosszú időn át fenyegette, végül súlyosan bántalmazta a polgármestert.

A vádlott évekkel ezelőtt félreértette a tévében látott parlamenti közvetítést, és úgy értette, hogy az országgyűlési képviselők „szegénységi pénz” folyósítását szavazták meg egyes rászorulók számára. Ez szerinte a családja esetében havi 160 000 Ft-ot jelentett volna, amit szerinte a polgármester szándékosan nem fizet ki nekik.

2015-től rendszeresen beadványokat írt az önkormányzatnak, melyben követelte a pénzt. Ezek a levelek az idő előrehaladtával egyre durvább hangvételűek lettek, majd idővel fenyegetővé váltak. 2018 márciusában már azt írta személyesen a polgármesternek, hogy

„kisembertől nagy pofont lehet kapni, egy jó bevitt ütés a halálodat is okozhatja.”

Később azzal is fenyegette a községi elöljárót, hogy

„Nem fizetés esetén megregulázlak, nem mi halunk meg, ha meg kell halnod.”

2018 májusában a férfi már több mint 12 milliót követelt a polgármestertől, aki nyilván nem fizette ki ezt a képzelt összeget. A férfi bedühödött, 2019. október 8-án reggel megvárta a polgármestert a munkahelye előtt, majd ott két vascsővel fejbe verte, és a testét is ütötte, miközben kiabált vele. A polgármester nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérletével, bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértéssel vádolja az elkövetőt, akivel szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Kapcsolódó hírek