Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Szijjártó bejelentette: csirkét fogunk tenyészteni Ruandában

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere megérkezik megbeszélésük után az átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodás aláírására és közös sajtótájékoztatójukra a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 13-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere megérkezik megbeszélésük után az átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodás aláírására és közös sajtótájékoztatójukra a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 13-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodást” írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere csütörtökön Budapesten.

A megállapodás eredményeként helyi életminőséget javító fejlesztések valósulhatnak meg Ruandában, amelyek csökkenthetik az ott élők elvándorlását, másrészt magyar vállalkozásoknak teremtenek pénzügyi és gazdasági lehetőségeket – magyarázta a külügyér az aláírást követő sajtótájékoztatón. Szijjártó szerint egy 50 millió dolláros kötött segélyhitelkeret jön létre, amelyből magyar cégek valósíthatnak meg beruházásokat az afrikai országban. Példaként említette, hogy

magyar-ruandai együttműködéssel jön létre egy baromfitenyésztéssel foglalkozó vállalkozás,

emellett határvédelmi technológiák és eszközök szállításában, valamint személyazonosító okmányok, útlevek gyártásában is lehetőséget kapnak magyar gazdasági szereplők.

Szijjártó szerint korábban soha nem volt példa magyar-ruandai külügyminiszteri találkozóra, Ruanda azonban mára olyan országgá vált, amellyel mindenképpen megéri együttműködni. Emlékeztetett: az afrikai ország tavalyi növekedési üteme valószínűleg két számjegyű volt, a politikai és gazdasági stabilitás pedig lehetőséget biztosít a külföldi, köztük a magyar befektetők még nagyobb szerepvállalásának.

A ruandai külügyminiszter örömét fejezte ki, amiért személyesen is találkozhatott az országában befektetni kívánó magyar cégek képviselőivel. Hangsúlyozta, az afrikai kontinensnek nem segélyekre, hanem a beruházások és a kereskedelem ösztönzésére van szüksége a fejlődéséhez.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt