Perrel fenyegetőzik Mészáros Lőrinc a róla készült hangfelvétel miatt

Levelet kapott több szerkesztőség, mely bemutatta tegnap a hvg.hu újságírója által készített hangfelvételt, melyen az hallható, hogy Mészáros Lőrinc a sajtónyilvános FeHoVa kiállításon ingerülten elzavarja a lap újságíróját. A felcsúti oligarcha arra hivatkozott, hogy nem közszereplő, hanem „polgár”;

„Távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?”

– utasította rendre a hvg.hu munkatársát.

Mészáros ügyvédje most a hvg.hu mellett a Magyar Hangnak és a 444.hu-nak is levelet írt, azt kérve, hogy távolítsák el a felvételt. Mindezt arra hivatkozva, hogy Mészáros Lőrinc nem közszereplő, ezért csak a hozzájárulásával készíthető róla film- és hangfelvétel.

A hvg.hu ügyvédje ugyanakkor megjegyzi, ez nem így van:

„Aki olyan cégeket irányít akár közvetlenül, akár közvetve, amelyek egészen varázslatos módon sorra nyerik a közbeszerzési pályázatokat, ezáltal az állami vagyon, tehát mindannyiunk pénzének haszonélvezője, az közügyekben vesz részt, tehát természetesen közszereplő. Különösen, ha egy veszteséges üzletből az állam jótékonysága révén száll ki. Pláne, ha saját maga nyilatkozza, hogy meggazdagodásában szerepe volt a miniszterelnökkel ápolt kapcsolatának.”

A lap közölte, nem távolítják el a felvételt.

Kapcsolódó hírek