Bekokainozva, jogsi nélkül vezethetett az a taxis, aki halálos balesetet okozott a ferihegyi gyorsforgalmin

Összeroncsolódott és oldalára dőlt személyautó a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út mellett 2020. február 4-én.
Összeroncsolódott és oldalára dőlt személyautó a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út mellett 2020. február 4-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Jogosítvány nélkül, a drogteszt szerint kokainos állapotban vezethetett az a taxis, aki a gyanú szerint a kedd esti halálos balesetet okozta a ferihegyi gyorsforgalmintudta meg az RTL Híradó.

A baleset a KÖKI Terminál bevásárlóközpont közelében történt, amikor a reptér felé vezető úton a taxis átcsúszott az út másik oldalára, és összeütközött egy személyautóval. Úgy tudni, a vétlen autót a Fradi és a Diósgyőr korábbi labdarúgója, a 38 éves Halgas Tibor vezette; nem élte túl a karambolt, hiába érkezett gyorsan a segítség.

Az RTL Híradó értesülései szerint a taxis nem is vezethetett volna, mivel korábban annyi büntetőpontja gyűlt össze, hogy bevonták a jogosítványát.

Metál Zoltán, a taxisszövetség elnöke azt mondta, a sofőröknek ötévente kell megújítani az engedélyüket, ha időközben elveszik valamelyikük jogosítványát, azt a munkáltató nem tudja meg.

A taxis a rendőröknek állítólag elismerte a felelősségét, indítványozták vele szemben a bűnügyi felügyelet elrendelését.

Kapcsolódó hírek