Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Meghalt Kirk Douglas

103 éves korában elhunyt Kirk Douglas színészlegenda, a Stanley Kubrick rendezte Spartacus film főszereplője. Halálhírét fia, Michael Douglas közölte Facebook-oldalán.

„A világnak egy legenda volt, egy színész a mozi aranykorából, egy emberbarát, aki elkötelezett híve volt az igazságnak, és az ügyek, amelyekben hitt, mérvadóak lettek mindannyiunknak (…) Nekem és testvéreimnek – Joelnek és Peternek – viszont egyszerűen az apánk volt”

– áll a posztban.

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the…

Posted by Michael Douglas on Wednesday, February 5, 2020

Kirk Douglas kivándorolt orosz zsidók gyerekeként született 1916-ban Issur Danielovitch Demsky néven az USA-ban, a New York állambeli Amsterdamban – írja a hvg.hu. Nyolcvannál több filmszerepe volt, karrierje évtizedeken át tartott, nevét színészi karrierje kezdetén, a 30-as években változtatta Kirk Douglasre.

A második világháborúban a haditengerészetnél szolgált, de egy sérülés miatt leszerelt. Sokszor jelölték Oscar-díjra, félévszázados filmes karrierjéért tiszteletbeli Oscart kapott.

Kapcsolódó friss hírek