Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Las Vegasba utazgatott a XI. kerület pénzéből az újbudai vezető

Négy év alatt 25 millió forintot utazgatott el Janurik Lajos, a XI. kerület önkormányzati informatikai cégének volt igazgatója a kerület pénzéből – tudta meg a 24.hu.

A lap azt írja, Janurik az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként egyre nagyobb kiküldetési pénzeket szavazott meg magának, amihez nem kérte a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat gazdasági bizottságának jóváhagyását sem.

2015-ben még szerény 130 ezer forintot költött egy stuttgarti és egy varsói útra, egy év múlva viszont már 2,33 millióból utazott San Franciscóba. 2017-ben 3,33 millióért utazott Las Vegasba, 2018-ban 9,5 millióért járta be Szingapúrt, Londont és Las Vegast, az utazást 2019-ben nagyjából megismételte hasonló áron.

Janurik Lajos ügyeire az őszi önkormányzati választás ellenzéki győzelmét követően derült fény. Az ügyvezető azt mondta, szerződése előírta, hogy részt kell vennie szakmai tanfolyamokon, ezért utazott olyan sokat. A 24.hu azonban rámutat,

Janurik a konferenciákhoz képest mindig 4-6 napos ráhagyással szervezte az útjait.

A legdrágábbra tavalyi USA-beli tartózkodása sikerült: a kilencnapos augusztusi útra több mint 4,1 millió forintot utalt ki az önkormányzat cége. Az immáron ellenzéki vezetésű önkormányzat az év végén felbontották Janurik többször meghosszabbított, 2023 decemberéig szóló vezetői megbízási szerződését, azonban további jogi lépések is várhatók a pofátlan dőzsölések miatt.

A férfi egyébként még a korábbi polgármester, a fideszes Hoffmann Tamás embereként került a céghez, részt vett Hoffmann 2010-es kampányában, pozícióját pedig az sem veszélyeztette, hogy plagizált informatikai stratégiát adott el a kerületnek.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz