Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Szerdára is kiadták a figyelmeztetést – megdőlt az országos szélrekord

Fa dőlt egy autóra Budapesten, a VII. kerületi Orczy úton 2020. február 4-én.
Fotó: Facebook/Bp-i Autósok Közössége

Szerdára is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

riasztas

Forrás: met.hu

Azt írták: a késő esti óráktól szerda reggelig 70 kilométeresnél gyengébb széllökések várhatók, szerda délelőttől a késő esti órákig – a középső országrész északi részeinek kivételével – gyakran lesz viharos (70-100 kilométer/órás) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométeres széllökés sem zárható ki.

Szerda hajnalban a Tiszántúlon síkvidéken kialakulhat havas eső, átmeneti havazás is. Hegyvidékeken pár centiméternyi vizes, tapadó hó eshet. Keleten a 24 órás csapadékösszeg szerda reggelig meghaladhatja a 20 millimétert. Szerdán napközben a Dunántúlon és a Dél-Alföldön kialakulhatnak hózáporok is.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet szerda hajnalban 0 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Megdőlt a napi szélrekord

Szintén közölték, hogy Budapesten dőlt meg az országos szélrekord:

a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek kedden.

Megdőlt az országos napi szélrekord!Az elmúlt 24 órában top5 maximális széllökés értéket mérő állomás az automata…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Tuesday, February 4, 2020

Emellett több helyen mértek 100 kilométer/óránál erősebb széllökést. Például Kab-hegyen, Sopronban, Balatonöszödön és Tésen is.