Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

120 km/h-s széllökéseket hozhat a hidegfront, országos riasztást adtak ki

A tavaszias hétvége után komoly hidegfront éri el hazánkat kedden, viharos szelet, nagyobb mennyiségű csapadékot is ígérve – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.

A figyelmeztetés szerint kedd reggel eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg, majd délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél eleinte a Dunántúlon fokozódik viharossá, később, este már északkeleten is viharos északi szél fog fújni. A legerősebb lökések általában 70-95 km/h között várhatók, azonban

a hegyvidéki részeken, valamint az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken 100-120 km/h közötti lökések is lehetnek.

A várható erős szél miatt az összes megyére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, kilenc megyére ráadásul másodfokú riasztás van érvényben:

szellokes_figyelmeztetes_terkep

Forrás: met.hu

Csapadékban sem lesz hiány

A meteorológusok szerint kedden délelőtt a front betörésével egy időben a Dunántúlon, esetleg a középső országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A zivatarok miatt a Dunántúlra és az ország középső megyéire adtak ki figyelmeztetést:

idojaras_terkep_veszelyjelzes

Forrás: met.hu

Nagyobb mennyiségű csapadékra a Tata-Szeged vonaltól északkeletre lehet számítani (arrafelé 10 mm feletti eső várható), de északkeleten (Észak-Alföld, Északi-középhegység keleti része) 20 mm-t is meghaladhatja a 24 óra alatt leeső csapadék mennyisége.

Kedden délután a Zemplénben, Mátrában és Bükkben (valamint a Bakonyban, Budai hegyekben is) az eső átvált havas esőbe, hóba. Ott az esti órákban pár cm vizes, tapadó hó eshet.

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok