Hózáporok vethetnek véget a tavaszias időnek

A hétvégén még langyos, helyenként meleg időnk lesz – szombaton az ország déli megyéiben 16-17 fokos maximumokkal – de a jövő hét elején visszatér az évszaknak megfelelőbb időjárás, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap még folytatódik a tavaszias idő, de délutántól már az ország északi felében szórványosan előfordulhat eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-15 fok között alakul, délen 16-17 fok is lehet.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Kedden eleinte eső, késő délutántól havas eső, hózápor is várható. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5-13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Kapcsolódó hírek