Gyanúsított lett a Fidesz „béketüntetésén” újságírót inzultáló házitrolljuk

Bede Zsolt, a Vadhajtások alapítója.
Bede Zsolt, a Vadhajtások alapítója.

Gyanúsított lett Bede Zsolt, miután a DK-s Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő csütörtöki, a gyűlölködés ellen szervezett demonstráción inzultálta a hvg.hu újságíróját.

A BRFK közleménye szerint csütörtökön 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen részt vevő budapesti B. Zsolt szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. „B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette” – olvasható a police.hu-n.

A BRFK VII. kerületi kapitánysága a történtek miatt hivatalból nyomozást indított. Az erzsébetvárosi nyomozók B. Zsoltot péntek délután garázdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A hvg.hu már a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott demonstráció közben beszámolt arról, hogy munkatársukat, Hont Andrást lökdöste, illetve fenyegette a magát a legvadabb jobboldali portálnak minősítő Vadhajtások.hu munkatársa.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Főszerkesztők Fóruma pénteken közleményben tiltakozott a demonstráción az újságírókat ért atrocitások miatt.

Kapcsolódó hírek