Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Fénymásolt ajánlóíveket és Kubatov-listákat találtak az egri polgármesteri hivatalban

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án.
Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án. Fotó: nyitraizsolt.hu

Fénymásolt ajánlóívek és pártszimpátiát mérő Kubatov-listák kerültek elő az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről – írja az Egri Ügyek, fotókat is mutatva a dokumentumokról, melyeket úgy tudni, még a 2014-es országgyűlési választáshoz használtak.

Az úgynevezett Kubatov-listákon a fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai láthatók, illetve az, hogy támogatja-e a pártot vagy sem, illetve elmegy-e szavazni. Ezen a listán például az látszik – a személyes adatok kitakarása mellett –, hogy kik szimpatizáltak a Fidesszel (7: teljes mértékben, 1: egyáltalán nem):

Eger

Fotó: egriugyek.hu

Olyan lista is készült, melyen azt tartották nyilván, hogy ki írt alá Nyitrai Zsolt fideszes parlamenti képviselőnek:

Eger

Fotó: egriugyek.hu

Az Egri Ügyek szerint előkerültek a Helyi Választási Bizottság által hitelesített ajánlóívek fénymásolt példányai is. Megjegyzik, az ajánlóíveket a törvény szerint a gyűjtési időszak után vissza kell adni a bizottságnak, nehogy a személyes adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek. Ehhez képest a jelek szerint ezeket lefénymásolták:

Eger

Fotó: egriugyek.hu

Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere a közgyűlés csütörtöki ülésén, napirend előtti felszólalásában bejelentette: büntetőfeljelentést tesz személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával. Egyúttal lemondásra, mandátumaik visszaadására szólította fel a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit.