Zsíros jutalmakat kaptak az államtitkárok

A Blikk összesítése szerint szépen gurultak a prémiumok tavaly év végén az államtitkárokhoz, tucatnyi fontos ember kapott milliós jutalmat különféle jogcímen.

A legjobban Rogán Antal államtitkárai jártak, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, ugyanis kéthavi illetménnyel köszönték meg a munkát. Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis

összesen 2,6 millió forintnak örülhettek.

A Blikk gyűjtése szerint máshol sem szerénykedtek a pénzosztással:

  • a Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit;
  • az Igazságügyi Minisztériumban 1,944 milliós juttatást kaptak hárman, egyikük Völner Pál fideszes képviselő;
  • a Pénzügyminisztériumnál Banai Péter Benő államtitkár örült egyhavi pluszpénznek;
  • Palkovics László innovációs miniszter 1,3 millió forinttal jutalmazta államtitkárait;
  • az Agrárminisztériumban 1,15 millió forinttal – 850 ezer forintos „motivációs elismeréssel” és 300 ezer forinttal SZÉP-kártyán – díjazták a vezetőket;
  • az EMMI-ben 1 milliót kaptak az államtitkárok, ebből 350 ezer ment SZÉP-kártyára.

A Blikk egyedül a Miniszterelnökségnél, a Belügyminisztériumnál és a Külügyminisztériumnál nem talált nyomot a pofátlan vezetői pénzosztásra.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ugyanakkor a lapnak elmondta, a hatályos jogszabályok lehetővé teszik a fenti jutalmak osztását – Kovács Zoltán, Nagy János, valamint Dömötör Csaba pedig kiemelkedő teljesítményt végeztek, ezért kaptak annyi pénzt.

Kapcsolódó hírek