Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Varju László rabosítása ellen tiltakozott az ellenzék

Varju László a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti épülete előtt tartott ellenzéki demonstráción 2020. január 27-én, miután a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjét rabosították.
Varju László a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti épülete előtt tartott ellenzéki demonstráción 2020. január 27-én, miután a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjét rabosították. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Magyar Liberális Párt is tiltakozott az ellen, hogy Varju Lászlót, a DK alelnökét hétfőn rabosították a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az ügyészség korábban Varju Lászlót azzal gyanúsította meg, hogy súlyos testi sértést és garázdaságot követett el 2018. decemberében, amikor több ellenzéki képviselővel együtt bement az MTVA-székházba.

A politikus a rabosítás után megmutatta az újságíróknak és a helyszínen várakozó 100-150 főnyi szimpatizánsnak a tintával bekent tenyereit, és azt mondta, „nem nekem, hanem előbb utóbb nekik kell kezet mosni”. Hozzátette véleménye szerint ugyanazok „rendelték meg” a rabosítását, akik „elrendelték”, hogy az MTVA-székház előtt képviselőket „vegzáljanak” és akik törvénnyel próbálják csökkenteni a képviselők ellenőrzési jogát.

Az ártatlanságát hangoztató politikus kijelentette, hogy az ügyészség is a „Fidesz NER-rendszeréhez” tartozik és „ők piszkolták össze a kezemet, ami egyébként tiszta”. Egyúttal hangsúlyozta, a jövőben is kiáll a szólásszabadságért.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt