Megérkezett Orbán Viktor Indonéziába, és már tárgyalt is, kétoldalúan

Orbán Viktor miniszterelnököt (k) fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (j) az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én.
Orbán Viktor miniszterelnököt (k) fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (j) az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott – üzente az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén – mondta. A felek örömmel állapították meg, hogy immár több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Orbán Viktor, aki a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már szerda este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival. Csütörtökön, a CDI bizottsági ülését követően pedig átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte a sajtófőnök.

Kapcsolódó hírek