Halálos baleset vérző áldozatáról posztolt képet egy fideszes, nekiestek a kommentelők

Turcsány László, a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakcióvezetője.
Turcsány László, a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakcióvezetője. Fotó: Facebook/Fenyvesi Gábor

Egy salgótarjáni cserbenhagyásos halálos baleset áldozatáról készített közeli fotókat, majd osztotta meg azokat Facebook-oldalán Turcsány László, a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakciójának vezetője – szúrta ki az Azonnali.

A képviselő a fiatal lány vérző holttestét ábrázoló képeket kitakarás nélkül, ezzel a címmel osztotta meg: „Halálos baleset történt Salgótarjánban a Rákóczi úton a virágbolt előtt néhány perce”. A poszt nagy felháborodást keltett a helyiekben, Turcsány a bejegyzést néhány óra múlva törölte is. Készült róla képernyőmentés, ezen már kitakarva látható a sokkoló baleset.

A fideszes képviselő pénteken éjfél előtt egy újabb posztban bocsánatot kért a fotókért a gyászoló családtól, egyben bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát, de később ezt a posztját is törölte.

Turcsány szombat reggel folytatta a szerencsétlenkedését, újabb bejegyzésében ismét bocsánatot kért a kegyeletsértő képekért, tettét azzal magyarázta, hogy

segíteni akart, hátha valaki a képek alapján felismeri az áldozatot.

Ezután újabb fordulatként közölte, hogy mégsem mond le a képviselőségről, végül ezt a posztot is törölte. Turcsány az Indexnek azt mondta, hogy azért szedte le, mert mocskolódás kezdődött a poszt alatt. Hozzátette, hogy ő „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva”. A fideszes szombat kora délutánra teljesen eltűnt a közösségi oldalról.

A cserbenhagyót időközben elfogta a rendőrség.

Kapcsolódó hírek