Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Mozgáskorlátozott párjáért ment egy férfi Budapesten, rabosították a rendőrök

Civil ruhás rendőrök kapcsoltak le egy férfit még tavaly nyáron Budapesten, az I. kerületben, aki fogyatékkal élő párjáért érkezett, de rabosították, mondván, nem jogszerűen használja a mozgáskorlátozott kártyát. A férfi most kártérítésért perel, mivel a rendőrségi intézkedés hatására barátnője rosszul lett.

Gábor az Index cikke szerint a Roham utca és a Pauler utca sarkán állt meg autójával, hogy hazavigye Évát; az idegi alapú mozgásszervi betegségben szenvedő nő egy masszőrt keresett fel. A férfi leparkolt, kitette a szélvédőre a rokkantkártyát, és

éppen hívta volna Évát, amikor civil ruhás rendőrök vonták kérdőre a kártya miatt.

A férfi elmondta, hogy mindjárt jön a párja, övé a kártya, a rendőrök viszont tovább akadékoskodtak, mivel Gábor csak akkor parkolhatott volna a kártyával, ha a kártya tulajdonosa ott van a kocsi közvetlen közelében.

A férfi felhívta Évát, aki egy közeli parkban várakozott, mire Gábor állítása szerint az egyik rendőr elvette tőle a telefont, és szigorú hangon követelni kezdte, hogy a nő árulja el hollétét. Választ azonban nem kapott, és Gábor hiába mondta, hogy lehet, hogy párja rosszul lett, nem engedték megkeresni.

Végül egy arra járó rendőr kezdte keresni a nőt, aki a stressz hatására tényleg rosszul lett, egy padon feküdt, be kellett vinni a sürgősségire.

Gábort eközben rabosították, elvették a telefonját, nem engedték, hogy felhívja a kórházat, kihallgatták közokirat-hamisítás gyanújával, és csak hét óra elteltével engedték ki a fogdából.

Az Index beszámolója szerint a férfi ellen nyomozás indult, az eljárást azonban augusztus végén megszüntették, mondván, nem volt bizonyítható a bűncselekmény elkövetése. Gábor panaszt tett az ügyészségen, ragaszkodott hozzá, hogy ő nem is követett el semmilyen bűncselekményt, teljesen rendeltetésszerűen használta a kártyát, hiszen a kártyatulajdonosért ment, aki csak a rendőri intézkedés miatt lett rosszul.

Az ügyészség neki adott igazat, a férfi a döntés nyomán pert indított, kártérítést követel. Mint mondta, akár Strasbourgig is hajlandó elmenni, ha nyer, a pénzt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének ajánlja fel.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten