Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Bulvár

Így néz ki a Margitsziget a tegnapi Békemenet-csorda után – fotók

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Mozgáskorlátozott párjáért ment egy férfi Budapesten, rabosították a rendőrök

Civil ruhás rendőrök kapcsoltak le egy férfit még tavaly nyáron Budapesten, az I. kerületben, aki fogyatékkal élő párjáért érkezett, de rabosították, mondván, nem jogszerűen használja a mozgáskorlátozott kártyát. A férfi most kártérítésért perel, mivel a rendőrségi intézkedés hatására barátnője rosszul lett.

Gábor az Index cikke szerint a Roham utca és a Pauler utca sarkán állt meg autójával, hogy hazavigye Évát; az idegi alapú mozgásszervi betegségben szenvedő nő egy masszőrt keresett fel. A férfi leparkolt, kitette a szélvédőre a rokkantkártyát, és

éppen hívta volna Évát, amikor civil ruhás rendőrök vonták kérdőre a kártya miatt.

A férfi elmondta, hogy mindjárt jön a párja, övé a kártya, a rendőrök viszont tovább akadékoskodtak, mivel Gábor csak akkor parkolhatott volna a kártyával, ha a kártya tulajdonosa ott van a kocsi közvetlen közelében.

A férfi felhívta Évát, aki egy közeli parkban várakozott, mire Gábor állítása szerint az egyik rendőr elvette tőle a telefont, és szigorú hangon követelni kezdte, hogy a nő árulja el hollétét. Választ azonban nem kapott, és Gábor hiába mondta, hogy lehet, hogy párja rosszul lett, nem engedték megkeresni.

Végül egy arra járó rendőr kezdte keresni a nőt, aki a stressz hatására tényleg rosszul lett, egy padon feküdt, be kellett vinni a sürgősségire.

Gábort eközben rabosították, elvették a telefonját, nem engedték, hogy felhívja a kórházat, kihallgatták közokirat-hamisítás gyanújával, és csak hét óra elteltével engedték ki a fogdából.

Az Index beszámolója szerint a férfi ellen nyomozás indult, az eljárást azonban augusztus végén megszüntették, mondván, nem volt bizonyítható a bűncselekmény elkövetése. Gábor panaszt tett az ügyészségen, ragaszkodott hozzá, hogy ő nem is követett el semmilyen bűncselekményt, teljesen rendeltetésszerűen használta a kártyát, hiszen a kártyatulajdonosért ment, aki csak a rendőri intézkedés miatt lett rosszul.

Az ügyészség neki adott igazat, a férfi a döntés nyomán pert indított, kártérítést követel. Mint mondta, akár Strasbourgig is hajlandó elmenni, ha nyer, a pénzt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének ajánlja fel.

Ez is érdekelhet: Novák Katalin is megszólalt az EP Magyarországot elmarasztaló határozata kapcsán

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Szentkirályi Alexandra úgy tudja, nem egyeztetett Vitézy Dáviddal az – úgy tudja: – „döntése” előtt

Szétvert a vihar több kerületet Budapesten péntek kora délután

Karácsony: vége a színjátéknak, Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje

Gyurcsányozva, dollárbaloldalazva jelentette be a kormány, hogy visszavásárolta a ferihegyi repülőteret

„Kedves Kínai Barátaim!” – Kőbányán is kínai nyelvű levélben kampányolnak Orbánék

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!