Jelentkezett a hazai lottózás történetének legnagyobb nyertese és nyilatkozott is

Jelentkezett nyereményéért az a szerencsés, aki minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét nyerte meg a tavaly november 22-i Eurojackpot-sorsoláson:

bruttó 30 millió eurót, átszámítva több mint 10 milliárd forintot.

A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, ezt a napokban meg is tette.

A cég azt írta, Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, de az Eurojackpot hazai nyertese névtelenül kitöltötte az úgynevezett nagynyertesek kérdőívét, így

megosztott néhány információt magáról.

Elárulta például, hogy vidéken adta fel a nyertes szelvényét, amelyet önállóan, saját számok megjelölésével játszott meg. Kiderült az is, hogy több éve minden héten játszik az Eurojackpoton és korábban még nem nyert nagy összeget. Egyetlen rituáléja, hogy mindig ugyanazon a napon adja fel a szelvényét. Egy lottózóból értesült arról, hogy nyert, amiről azonnal értesítette házastársát.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a játékos állítólag azt is közölte, hogy utazásra, autóra, lakásra biztosan jut majd a jackpotból, de jótékonykodni és befektetni is fog, amelyhez pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi. Emellett úgy nyilatkozott, hogy szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Arra a kérdésre pedig, hogy a nyeremény felvétele után abbahagyja-e a lottózást, azt írta be: esze ágában sincs, tovább fog játszani.

Kapcsolódó hírek