A balafonfüredi kikötőt is megvette Tiborcz és Mészáros cége

Közleményben tudatta a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Appeninn Nyrt., hogy január 9-én megvette a balatonfüredi kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. 76 százalékos üzletrészét.

Az Appeninn a balatonfüredi kikötőt üzemeltető céget Balázs Attilával, az építőipari- és ingatlanfejlesztési piacon működő Bayer Construct Zrt. részvényesével együtt vásárolta meg, aki egyidejűleg 24 százalékos mértékű üzletrész tulajdonjogát szerezte meg.

Az Index felidézi, az Appeninnben 2017 nyarán vásárolt meghatározó befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt. egyik alapja. Egy évre rá a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt.-vel, melynek értelmében a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Konzum PE Magántőkealap eladja a miniszterelnök vejének az Appeninnben lévő részesedésének több, mint 20 százalékát. Jelenleg a BDPST Zrt. az Appeninn részvényeinek 29,3 százalékát birtokolja.

Az Appeninn egyébként 2018 nyarán már megszerezte a volt MSZMP-üdülő, a Club Aliga többségi tulajdonát, de a nemzet gázszerelőjéhez, valamint Orbán vejéhez több más Balaton-parti szálloda is tartozik, Keszthely parti szakaszán pedig gyakorlatilag egyeduralkodónak számít a fideszes oligarchakör.

Kapcsolódó hírek