A Fidesz rendelhette a győri lejárató videót az ellenzéki jelölt szerint

Pollreisz Balázs, a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje.
Pollreisz Balázs, a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. Fotó: Facebook/Pollreisz Balázs

Egy mindeddig be nem mutatott videóra hivatkozva Fekete Dávid, a győri Fidesz alelnöke szombaton azt állította, hogy az ellenzék választási csalást készített elő a január 26-ai helyi időközi választásra.

Pollreisz Balázs, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP közös polgármester-jelöltje a Facebook-oldalán úgy reagált a vádakra: Fekete Dávid elszámította magát, mert

a videó nem az ellenzék megbízásából készült, hanem a Fidesz-KDNP provokációja.

A bejegyzésben azt írta, sem ő, sem kollégái nem találkoztak Fideszt lejárató videó készítési célzattal senkivel, „nem adtunk pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére”.

A politikus kifejtette, az említett felvételt egyszer látta, egy újságíró mutatta meg neki egy benzinkúton. Mivel felismerte a videó egyik szereplőjét, így a megtekintés után ellenőrizni tudta a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy azt közölte vele, hogy a videót egy, a kormánypártokhoz köthető férfi készítette, aki a szereplésért fizetett neki. Pollreisz Balázs a Facebook-oldalán megosztotta a videó vélt készítőjének egy posztját, amiről azonban a posztoló nevét és profilképét kitakarta:

Néhány napja a családomat ért támadás után fogalmazódott meg bennem, hogy a városunkat uraló és manipuláló Fidesz…

Posted by Pollreisz Balázs on Saturday, January 11, 2020

A bejegyzést úgy folytatta,

„ezen tények tükrében érdeklődve várom, hogy miként kívánja a Fidesz a hazugságait bizonyítani, egyben felhívom a történetben szereplő összes személy figyelmét, hogy kormánypárt képviselői bűncselekményre próbálják rábírni őket, amelyet a magyar törvények büntetnek”.

Kapcsolódó hírek