Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Több kormánykritikus lapot nem engedtek be Orbán Kormányinfójára

Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csütörtökön rendhagyó módon kiállt a sajtó elé Orbán Viktor, azonban több kormánykritikus médiumnak nem adták meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a miniszterelnöki Kormányinfón.

A havi olvasottsági statisztika alapján legtöbb látogatót elérő, vagyis az ország egyik legolvasottabb újságját, a 24.hu-t a lap állítása szerint meg sem hívtak az eseményre, ezért az újságírók küldtek regisztrációs levelet, arra azonban nem kaptak választ. A helyszínre érkező fotóst és újságírót pedig végül azzal az indokkal nem engedték be, hogy

telefonon kellett volna regisztrálniuk.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfón az RTL Klub azon kérdésére, hogy miért nem engedték be a 24.hu-t az eseményre, már azt válaszolta, hogy nem érkeztek időben.

Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője szerint viszont ez nem igaz. A lap munkatársai már negyed 11 előtt a helyszínen voltak, a fotós például az AFP munkatársával lépett a regisztrációs helyiségbe, az AFP-s kolléga és a Magyar Nemzet utána érkező munkatársa bemehetett, ő nem.

Az Átlátszó és a Direkt36 sem vehetett részt

A Direkt36 tényfeltáró csapata is hoppon maradt, meghívót ők sem kaptak, regisztrációjukat pedig azzal utasították el, hogy beteltek a helyek.

Az Átlátszónak sem adatott meg a lehetőség, hogy Orbán Viktortól kérdezhessen. Regisztrációs levelükre nem kaptak választ, amikor pedig a külföldi tudósítók egy részét a Miniszterelnökség nevében telefonon, személyesen meghívó Fekete Rajmundhoz fordultak,

ő a lap állítása szerint letagadta, hogy a rendezvény szervezője lenne, és a Miniszterelnökség központi sajtóirodájához irányította az Átlátszót.

A telefonos értesítés tényét az Index cikke is alátámasztja, mint írták, munkatársuknak napokkal ezelőtt megadták a mobilszámot, ahol megejtheti a regisztrációt.