Napokon belül elküldték az őröket, akik beengedték az ellenzéki politikusokat az Emmibe

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők 2019. december 10-én.
Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők 2019. december 10-én. Fotó: Facebook/Szél Bernadett

Napokon belül több olyan biztonsági őrt is máshová helyeztek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai székházából, akik tavaly decemberben beengedték az épületbe Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőket.

Erről maguk a politikusok értesültek, akik azért látogattak el váratlanul a minisztériumba, hogy a Nemzeti Alaptantervről tárgyalhassanak az illetékesekkel.

A Népszava eljutott az őrök egyenruháján feltüntetett PFM Holding Zrt.-ig, ahol a vállalatcsoport vezetője a lapnak azt mondta, az érintett alkalmazottakat a hozzájuk tartozó Hunexteam Kft. alkalmazza, és valóban voltak áthelyezések, de állítása szerint nem a politikusok beengedése miatt, hanem

„egyéb más, stratégiai szempontokból”.

A vezető részleteket ugyanakkor nem árult el, így azt sem, hány munkavállalót érintett az áthelyezés. Arról sem beszélt, hogy a Hunexteam Kft. mennyi pénzért védi az Emmi épületét.

Az Átlátszó még 2017-ben írta meg, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság azon év októberében 26 milliárd forint értékben írt ki nyílt pályázatot állami tulajdonú épületek őrzésére. A három évre szóló tendert közös ajánlattevőként a Civil Biztonsági Zrt., a Hunex Team, a Valton-Sec Kft. és a PFM Biztonsági Kft. nyerték el. A Hunexben is szerepet vállaló Marton László az Opten cégadatbázisa szerint közel öt éven át volt a PFM Biztonsági Kft. ügyvezetője. Arról pedig már a G7 számolt be, hogy Marton 2010 és 2012 között vezérigazgatóként vezette a Civil Biztonsági Zrt.-t, miután Pintér Sándor belügyminiszter kiszállt a cégből.

Kapcsolódó hírek