Kora tavaszias időt kapunk hétvégére, 10 fok is lehet pénteken

Takarmányt szór ki a téli vadetetés során a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. munkatársa a társaság Báta közelében fekvő erdészetében 2020. január 8-án. Naponta tesznek ki takarmányt 12 etetőhelyen közel 1500 hektárt lefedve.
Takarmányt szór ki a téli vadetetés során a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. munkatársa a társaság Báta közelében fekvő erdészetében 2020. január 8-án. Naponta tesznek ki takarmányt 12 etetőhelyen közel 1500 hektárt lefedve. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A hétvégén is napsütéses, száraz idő várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, de napközben helyenként akár plusz 10 fok is lehet.

Pénteken az északi megyékben több helyen tartósan párás, ködös, felhős maradhat az idő, míg másutt többórás napsütés valószínű. A borult területeken ónos szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 10 fok között valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, a tartósan borult északi tájakon pedig hűvösebb az idő.

A hét utolsó munkanapja ködösen indulhat, emiatt számos megyére adtak ki figyelmeztetést:

Forrás: met.hu

Szombaton északkeleten, keleten erősen felhős területek is maradhatnak, másutt napos vagy változóan felhős időre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Az északkeleti országrész kivételével megélénkül, többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul. A nappali maximumok általában plusz 4 és 9 fok között alakulnak, de északkeleten néhány fokkal hidegebb területek is lesznek.

Vasárnapra virradóra nagy területen köd képződik, amelynek egy része egész nap megmarad, másutt kitisztul az idő, kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó hírek