Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Eladja az állam a hungarikumnak számító hollóházi porcelán gyártóját

Hollóházi csészék.
Hollóházi csészék. Fotó: Facebook/Hollóházi Porcelán

175 millió forintos kikiáltási ár mellett eladásra hirdette a hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó Hollóházi Porcelángyár Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., az erről szóló, még karácsony előtt megjelent hirdetményt a Napi.hu vette észre.

A cégre licitálni szándékozóknak január 10-ig 43,75 milliós árverési biztosítékot kell letenniük, ezt követően tehetnek majd ajánlatot, amit 400 ezer forintonként lehet emelni. A kiírás szerint a vagyonkezelő

tőkeerős vásárlót vár, aki vállalja, hogy a tulajdonjog megszerzését követő három évig nem indul felszámolási eljárás a társaság ellen.

A vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére is, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja mindaddig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja részére díjfizetés ellenében a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez. Emellett azt is vállalni kell, hogy 15 éven belül kizárólag az eladó hozzájárulásával adja el, ha nem így tesz, kötbérrel sújthatják.

A Napi.hu megjegyzi, a Hollóházi Porcelángyár Kft. 2014 és 2017 kivételével veszteséggel zárta az üzleti éveket. A cég alkalmazottainak száma 2016-ban még 146 volt, azóta viszont 100 fő körülire apadt a létszám.

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért