Karácsony Gergely bemutatta a Főtáv új vezérigazgatóját

Mártha Imre és egy ló.
Mártha Imre és egy ló. Fotó: Facebook/Mártha Imre

Facebook-oldalán jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, hogy lezárult a nyílt pályázat, és január elsejétől Mártha Imrét nevezi ki a Főtáv élére.

Az új vezérigazgatótól Karácsony a távfűtési rendszerek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várja, de feladata lesz az is, hogy a céget felkészítse a klímabarát működésre, átvilágítsa, és minden szempontból átláthatóvá tegye.

„Imre közgazdász diplomáját a University of Cambridge-en szerezte meg. Fiatal kora ellenére is tapasztalt menedzser, szakmai pályafutása a közmű iparágakhoz kötődik. Angliában földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott”

– olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

A város egyik legjelentősebb cége, a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat lezárult, január elsejétől…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, December 28, 2019

Karácsony Gergely Mitnyán Györgyöt, a vállalat korábbi vezérigazgatóját december 10-ei hatállyal menesztette indoklás nélkül, bár az mindenesetre nyomós érv lehetett ellene, hogy Mitnyán két cikluson keresztül is a Fidesz színeiben volt polgármester a 12. kerületben.

Kapcsolódó hírek