Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán, egymásnak estek a vadászok és az állatbarátok

Egy hajtókutya pusztulásával végződött a hagyományos szilveszteri vadászat Dorozsmán, a Szikra névre hallgató magyar vizslát egy aranysakál ölte meg – írja a Nimród Vadászújság.

A magazin beszámolója szerint a baleset egy nádasokkal tarkított, cserjés, bozótos területen történt, ahol a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel, a félméteres fűben viszont egy sakál lapult, ami ugrás közben torkon ragadta a kutyát, és átharapta a gégéjét.

Az egyik hajtó azt állítja, az aranysakál ezután a vadászoknak is nekifordult, de a sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott, így a sakál eltűnt a bozótosban.

Sakál ölt meg egy vizslát DorozsmánHagyományos szilveszteri vadászatát a Dorozsmai Vadásztársaság a Hosszúháti…

Posted by NIMRÓD Vadászújság on Saturday, December 28, 2019

A Nimród Facebook-posztja alatt elfajultak az indulatok. Többen védelmükbe vették a sakált, mondván, az erdő az ő természetes élőhelye, nem a kutyás vadászoké. A vadászokat pártoló kommentelők között volt olyan, aki azt pedzegette, az összes, erdeinkbe mostanában újra visszatért nagyragadozót (medve, farkas, hiúz) ki kellene irtani, mert „nincs helyük” Magyarországon. Az egyik “legnyomósabb” érv pedig az volt, hogy a magyar vizsla hungarikum, az aranysakál pedig nem.

Kapcsolódó hírek